Back to top

Květen 2024

Exkurze 7. A do Prahy

Ve čtvrtek 30. května jsme vyrazili do Prahy. Hlavním cílem byl Vítkov. Z vyhlídky tohoto památníku jsme viděli další známá místa našeho hlavního města. V trochu deštivém počasí se pak ještě podařilo dorazit na Václavské a Staroměstské náměstí, kde jsme také pátrali po stopách historie. Putování ulicemi židovské Prahy pak naši exkurzi zakončilo. Všechno objevíte na reportážních fotografiích.

Atletika - starší žákyně (8., 9. třída) postup do krajského kola

22. 5. jsme se zúčastnili okresního kola v atletickém čtyřboji. Naše dívky ve složení Anča, Nelča, Maru, Valča a Nataška se umístily na skvělém 2. místě z 15 škol a postupují do krajského kola. Naši kluci obsadili 6. místo ze 13.

Naše největší úspěchy:

Anička - v celkovém bodování 4. nejlepší čtyřbojařka ze 75 děvčat, 2. místo v běhu na 60 m (8, 68s), 3. místo v běhu na 800 m (2,45.83)

Velké úspěchy tanečního klubu TYK TAK

Tři formace školního tanečního klubu TYK TAK se tento víkend (18. a 19.5.) zúčastnily Mistrovství republiky MIA DANCE FESTIVAL v sále Lucerna v Praze.

Na tento víkend se musely nejprve probojovat z oblastního kola, které se konalo v Mladé Boleslavi 5. května.

V Lucerně to byl z naší strany jeden velký koncert!

V sobotu se děti z formace Opravdové štěstí staly mistry ČR! a formace Dangerous game obsadila 9. místo.

V neděli vybojovala 2. místo dětská formace It's time! To hlavní přišlo na závěr, kdy holky z 8. a 9. tříd získaly s formací Unexpected titul Mistr ČR a navíc nominaci na Grandfinále za nejlepší výkon celého večera.

Všem moc gratulujeme a děkujeme zejména trenérům, ale také rodičům za jejich práci, energii a podporu!

Krásná Anglie - den druhý

Nikdo nezaspal a ve 3:30 už jsme na nohou. Přesouváme se na trajekt, kde se probouzíme a snídáme. Křídové útesy už se v dáli rýsují. První zastávkou na ostrovech je městečko Canterbury. Následuje procházka po vrchu útesů v místech zvaných Beachy Head. Pak už jen projížďka historickým vláčkem a trocha lenošení na pláži v Brightonu. Posledním bodem dnešního dne je ubytování v rodinách... nervozita vrcholí!

Stránky